Fogalmazd meg képben: TE MIBEN HISZEL?

by 11:44 0 megjegyzés

 14. ARC plakátpályázatra




Gyorsul a világ. Lassul a forgás.Semmi sincs úgy, mint volt. Minden úgy van mint azelőtt. Fontos a szeretet. Senkit nem érdekel. Helyzet van. Közöny van.Tehetség van. Mutyi van.Van isten. Nincs ilyen. Van jövő. Csak múlt van.Jelen vagyunk. Sehol sem vagyunk. 
A pénz számít. Csak az nem számít. Szárnyalás. Szarnyalás.
A technológia segít. Az ugyan nem. A tudás hatalom. A Párt a hatalom.A hatalom nem árt. Anyád nem árt. Apád hitte. Ez a baj.Hiszek egy országban. Sok országban hiszek. Menni kell. Maradni kell.Ésszel. Erővel. Szent akarattal.Fent agyarakkal. Ámen. nemÁ!


Talán azért gondoltam, hogy kellene valamit készítsek ebben a témában, mert a felhívó szövegben kavargó gondolatokkal, fogalmakkal kapcsolatban bennem is ilyen zűrzavar van. Az értékrendem nagyon változóban van, és a Te miben hiszel? kérdésre nem tudtam egy dolgot sem biztosan megjelölni.

Már nálam valahogy minden hitelét vesztette.

És ekkor jött az ötlet, hogy a plakátom ezt az üzenetet továbbítsa: Már nem hihetünk az ígéretekben!
Az ötlet kivitelezéséhez egy páros plakátra gondoltam, amelyek egymással 120 fokos szöget zárnak be.


A jobb oldali plakát azokat a személyeket ábrázolja, amelyek politikai és jótékonyságra szólító plakátokról, egyetemi szórólapokról, vagy akár a hazai termékeket népszerűsítő reklámból ránk mutatnak, hogy hisznek bennünk, hogy fontosak vagyunk, csak mi kellünk a változáshoz.

Plakát részletekben:








És akkor most együtt: MI HISZÜNK!




A bal oldali plakát egy emberi hátat ábrázol, amely tele van lőve golyókkal, mintha a személyek ujjaiból jöttek volna ki. Tehát a plakát azt mutatja, hogy mire megyünk a belénk, csakis belénk fektetett hittel.

BENNED!



És hogyan fog kinézni az 56- osok terén?
(persze ha beválogatják)



És reméljük ilyen hatása lesz.



Köszönöm!

Modellek (balról-jobbra)
Balázs Előd
Moldován Gergely
Csibi Andrea
Davidescu Iulia Dorottya
Puskás László
Kis Elvira
Pálfi Erzsébet
Stáb tagjai:
Art Director: Köllő Ildikó
Kreatív asszisztens: Balázs ELőd, László Barna
Fotó: László Csongor, Jakab Lóránt
Utómunka: Pánczél Ottó és László Csongor

Külön köszönet:
Köl Róbert
Köllő Zsófia
Balázs Brigitta


Köllő Ildikó

FILM/ART DIRECTOR

Kolozsváron filmrendezőként végeztem 2013-ban, ahol több kisjátékfilmet írtam és rendeztem, szervezetek kreatív kampányait kiviteleztem. Budapesten a hello90 blog videós munkatársaként fiatalokat érintő témákat dolgoztunk fel kreatív, újszerű módon nézőink/olvasóink számára. Érdekel a történetmesélés, a vizuális média, az üzenet kreatív megfogalmazása.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése